Zlatno trojstvowww.flasteri.com

Hemoroidalni fitoterapiski flaster

Hemoroidi su proširene vene i arterije koje su smeštene ispod sluzokože krajnjeg dela debelog creva. Najčešće se ne ispoljavaju nikakvim simptomima i nisu bolni. Svaki simptom (bol, krvarenje, vlaženje, ispadanje, slivanje sluzi, sekundarna anemija) upućuje na to da je došlo do poremećaja, na primer, tromboze ili upale. Ponavljanje tegoba se naziva hemeroidnom bolešću čiji je najčešći simptom krvarenje.

Razlozi nastanka hemoroida mogu biti: dugotrajno sedenje, hronična opstipacija, neprimerena ishrana, jak fizički napor, posle porođaja i dr.

Među činiocima koji doprinose stvaranju ove bolesti na prvom mestu treba spomenuti promenu zidova vena, zbog stečenih uzroka (zbog prethodnih upala vena), osim toga, može postojati određena urođena slabost vena; to objašnjava učestalost naslednog karaktera hemoroida i neretko istovremeno postojanje drugih bolesti vena, kao što su varikoziteti donjih udova i varikokela (proširenje vena testisa).

Bolest počinje u času kad u čvoriću dođe do upale i do tromboze. U slučaju upale, čvorić nabrekne, postaje tamnoplave do crnkaste boje, vrlo je bolan pa smeta pri sedenju i u hodu. Posle odgovarajućeg lečenja, naročito pri mirovanju, nestaju upalne promene, čvorić splasne, a od njega ostaje još samo produžetak hipertrofične kože, koji visi na granici između kože i sluzokože anusa kao resica (fibroza čvorića). Dođe li do prsnuća upaljenog čvora, sadržaj se može isprazniti pa se na njegovom vršku može primetiti perforativni otvor. Ako na tom mestu nastane zaraza gnojnim klicama, čvor se pretvara u apces i konačno u ulkus.

To je bolest koja izaziva smetnje kod velikog broja bolesnika. Izaziva i razne nedoumice, kao i strahove, pogotovo od malignog oboljenja. S jedne strane taj je strah pozitivan jer "tera" ljude kod lekara, ipak iako je taj strah u većini slučajeva neopravdan, dolazak kod lekara omogućava dijagnostikovanje nekog težeg oboljenja, doduše u vrlo malom procentu. Iako postoje razne pretpostavke, pravi je uzrok nastanka hemoroidalne bolesti nepoznat.

Hemoroidi su vrlo česti. Svaka četvrta osoba ima ovaj problem u nekom periodu života. Smatra se da čak 50% osoba iznad 50 godina pati od hemoroida, i nikada ne prelaze u malignu bolest ali vrlo mali broj oboljelih osoba traži stručnu pomoć.

Kako se prepoznaju

U najvećem broju slučajeva pacijenti se žale na neugodan osećaj težine i pečenja u predelu anusa, u drugim slučajevima, opet, postoji vrlo izražen svrab u tom području.

Postoje slučajevi u kojima osoba primećuje da ima hemoroide jer zapaža da stolica izgleda kao da je premazana crvenom bojom i što prvenstveno tokom izbacivanja stolice gubi pokoju kap sveže krvi: to označava da je prolazak stolice, ili zbog mehaničkog ili zbog kvasećeg delovanja koje izaziva, uzrokovao prskanje pokojeg hemoroidalnog čvorića s posledičnim krvarenjem.

Krvarenje iz čmara je uvek razlog za zabrinutost. Ako se javi u trenutku pražnjenja creva, onda su u pitanju najverovatnije hemoroidi. Ali, pri najmanjoj sumnji, naročito posle 50. godine života ili ako je u porodici bilo slučajeva polipa ili raka creva, potrebno je obaviti detaljne preglede. Pri ispoljavanju drugih simptoma takođe se treba obratiti lekaru.

Nakon krvarenja bolovi oslabe ili potpuno prestanu.

Delovanje

Hemofitoflaster deluje trostruko na hemoroide

1. Biohemisko delovanje putem biohemiskih jedinjanja koja se nalaze u komponenti na flasteru a koja su biljnog porekla (time se pojačavaju zidovi vena, sprečava se upala hemoroidnog čvorića a u slučaju prsnuća tog čvorića preparat deluje na brzom zarašćivanju i ublažavanju upale). Ovaj sastav ujedno može regulisati belo pranje kod žena i probleme sa prostatom kod muškaraca. Takođe, deluje i na jačanju zidova svih vena.

2. Biofrekventnim delovanjem preparata radi vraćanja normalnog bifrekventnog funkcionisanja venskog sistema (usled negativnih spoljašnih i unutrašnjih uticaja menja se i i biofrekvencija zida vena pa tako dolazi do njegovog slabljenja, preparat na flasteru svojim delovanjem to vraća u normalu jer je laserom obrađen tako da samo jednom frekvencijom deluje).

3. Delovanjem preko određene akupukturne tačke na meridijanu i uspostavljanju normalnog protoka životne energije (deluje na jačanje zidova svih vena, na poremećaje varenja i pasaže creva, na bolovima nogu prouzrokovanih proširenim venama, pa i na bolove zglobova nogu zbog reumatizma),

Blagotvorno dejstvo flastera primećuje se odmah nakon par sati od kako ste ga prilepili. Za neki dugotrajniji učinak mora se koristiti flaster nekoliko nedelja jer su to veoma male količine koncentrovanog ekstrata koje koža apsorbuje, ali zato nema nikakviš štetnih efekata.

Sama komponenta u flasteru ima dejstvo nekoliko meseci, međutim, biofrekventno delovanje gubi se nakon 40 – 45 dana tako da bi učinak bio kompletan treba uvek koristiti sveže napravljene flastere. Jedan flaster može stajati prilepljen za jednu akupukturnu tačku od 4 – 6 dana a kasnije ga zameniti drugim.

Kontraindikacije

Ne postoji kontraindikovano delovanje, jedino se može pojaviti malo crvenilo kože ako je neko alergičan na određene biljke. Tada se jednostavno skine flaster i sve se vraća u normalno stanje.

Način upotrebe

Blagotvorno dejstvo flastera primećuje se odmah nakon par sati od kako ste ga prilepili. Za neki dugotrajniji učinak mora se koristiti flaster nekoliko nedelja pa i meseci za neko potpuno izlečenje. Princip kao kod homeopatskog lečenja (male količine – veliki učinak).

Flastere menjati svaki dan, prva četri dana, posle napraviti pauzu od jednog dana pa opet prilepiti 5. par flastera i držati takođe 24 časa. Znači posle 4. flastera praviti pauzu od jedan dan. Posle 6. flastera napraviti pauzu od dva dana i prilepiti zadnji par. Dakle stavljati flaster: 1., 2., 3., 4., 6., 8, i 10. dana od početka stavljanja. Ako imate potrebu za još jednom kurom posle pauze od 3 – 5 dana ponovite. Tako dobijate jedinstveni tretman akupunkture u vašem domu. Veoma je bitno da tačku pravilno locirate. Za potpunu terapiju koristit ukupno pet tacaka kao na likama. Po dve na nogama i jedna koja se nalazi izmedu trticne kosti i anusa. Pažljivo staviti melem sa flasterom na tu tačku ako vam je zgodnije možete prvo staviti prstima melem pa preko njega flaster. Ako vam se i zgužva neki flaster upotrebite drugi rezervni.
Melem na flasteru nikako ne dirati pincetom ili bilo kojim metalnim predmetom, najpogodnije je sopstvenim prstima a nikako druga osoba da ga dira. Melem je identičan i na malim i na većim flasterima

Prilepiti flaster na unutrašnjoj strani noge na označenoj tački na slici. Lepi se istovremeno na obe noge. Dok upotrebljavate flastere preporuka je da se uzima po jedna kašika lanenog ulja dnevno.

Prilikom kupanja flaster skinuti i posle toga ga opet prilepiti. Melem flastera se može prebaciti na drugi flaster ali samo prstima nikako metalnom pincetom ili bilo kojim metalnim predmetom, Flastere držati što udaljenije od bilo kojeg električnog aparata ili instalacije.

SHANGQUI je 5. tačka meridijana slezine i nalazi se na preseku vertikalne linije koja prolazi prednjim rubom maleola, te horizontalne linije koja ide njegovim donjim rubom.

Flastere držati što dalje od bilo kog električnog aparata ili instalacije.

Jedno pakovanje flastera dovoljno je za terapiju od mesec dana.

Cene sa uračunatom poštarinom:

1 komplet = 1100 RSD

2 kompleta = 1900 RSD

3 kompleta = 2600 RSD

Tačku ćete lakše naći ako iglom blago bockate taj predeo (označeno na fotografiji) i gde primetite pojačan senzibilitet to je ta tačka.

U Slučaju nejasnoće sva dodatna objašnjenja možete dobiti na br. Tel. 060 0328 514 ili na email; mijovic.mirko@yahoo.com Th.spec. Mirko Mijović

Brošura sa detaljnijim podacima o lečenju hemoroida (veličina oko 1 Mb)

[Anksioznost] [Hemoroidi] [Bronhitis i astma]